SMS Lebaran Ala Jawa Timuran

Ape Rioyoan, tag gawe postingan seng onok hubungane mbek Hari Raya.

Ok Cak/Ning, langsung ae tag posting sms” ucapan Hari Raya Idul Fitri ala Jawa Timuran. Monggo disimak,

Iki seng bahasane rodok alus,
Dahar kupat diparingi santen,
Menawi lepat nyuwun ngapunten.

Juminten garwanipun Mas Adi,
Sadean kupat kalihan santen.
Puniko sampun dinten Riyadi,
Sedaya lepat nyuwun ngapunten.

Gunung Merapi rupane biru,
Dicedaki dadi ijo wit cemara.
Menawi kula gadhah klentu,
Nyuwun agenging pangapura.

Mas Anang tumbas kupat,
Tumbas kupat kalih mlompat.
Ngirim Kartu mboten Sempat,
Ngagem Sms, No What-What.
*ha ha ha . .

Iki seng ala Suroboyan, rodo Madiunan
Arek Meduro nang Suroboyo, budhale nyebrangi segoro,
Saiki wes dinone riyoyo, aku katene jaluk sepuro.

Arek enom senenge gendak’an,
Gendak’an nang omahe cak Dikin.
Amergo saiki wes dino rioyoan,
Sugeng riyadi lan maaf lahir batin.

Arek ayu asli Pasuruan,
Ayune mergo jilbaban,
Dino iki wes rioyoan,
Ayok podho maaf-maaf’an.

Nang Suroboyo golek gendak’an,
Oleh gendak’an bakul pecel lele,
Dinone rioyo ayok maaf-maaf’an,
Ojok sampek lali salam tempele.

Ngombe jamu ojok mbek mangan sarimi,
Degan campur es uenak temenan.
Gak isok ketemu ojok pedhot silaturahmi,
Es em es iki gae gantine salaman.

Tuku wesi nang Suroboyo,
Tuku kripik digondol doro.
Mumpung saiki dino rioyo,
Dino becik gae jaluk sepuro.

Budhe lastri ngombe teh,
Teh’e tuku nang Suroboyo.
Aku ngerti salahku akeh,
Mulo iku sepurane yoo.

Juminten mangan kupat,
Campur opor enak rasane.
Ngapunten sedoyo lepat,
Nglebur duso resik atine.

Ok, Cak/Ning iku postingane, sepurone lek akeh salahe. Soale aku posting yo cuma gae HP.

Lek sampean katene kenalan ambek aku, monggo add akunku
FB – https://facebook.com/array.frontall
Twitter – https://twitter.com/array_brainsick
E-Mail – Array.jiwenk@gmail.com
WhatsApp, WeChat, KakaoTalk, Line : 085776765550

Matur suwun Cak/Ning ingkang sampun pinarak !

image

image

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s